Ik zoek een coach 

Qredits en ikwordzzper.nl slaan handen ineen

6 november 2020

De sociale kredietverstrekker voor ondernemers, Qredits, treedt toe als partner van ikwordzzper.nl, het platform voor startende zzp’ers. Beide partijen verwachten met de samenwerking nog meer te kunnen betekenen voor deze belangrijke doelgroep.

Qredits staat bekend als de sociale kredietverstrekker voor starters, zzp’ers en mkb-bedrijven. Qredits is een stichting zonder winstoogmerk en al sinds 2009 een belangrijk alternatief voor de bank. Zo kunnen ondernemers naast krediet tot € 250.000,- ook gebruik maken van coaching en training.

Sparren met een QreditsCoach

André Dolsma, commercieel directeur van Qredits: “Ondernemen doe je vaak alleen, dan kan even sparren met iemand buiten je eigen kring niet alleen verfrissend zijn, maar ook heel waardevol. Daarom kunnen onze kredietklanten gratis gebruik maken van een poule van 650 vrijwilligers die QreditsCoach zijn. Wil je als starter je ondernemingsplan samen met een coach schrijven, en heb je geen krediet bij Qredits? Ook dan kun je een traject reserveren op onze website en loodsen we je er doorheen. Daarnaast bieden we onze kredietklanten ook gratis professionele trainingen. Want Qredits is er niet om winst te maken, maar om winst te laten maken. Dat scheelt maar één woord, maar daarmee de wereld. We zijn echt meer dan krediet alleen.”

Krediet aanvragen moeilijker door coronacrisis

Door de coronacrisis merken veel kleine ondernemers dat het moeilijker is geworden om krediet te krijgen van reguliere geldverstrekkers. Bij Qredits krijgen deze ondernemers in veel gevallen wél wat ze nodig hebben. Dit komt doordat Qredits primair kijkt naar de bedrijfsresultaten vóór de crisis - en niet naar de huidige bedrijfsresultaten, verklaart Elwin Groenevelt, oprichter en CEO van Qredits: “Als er vóór de coronacrisis een gezonde kasstroom was en de ondernemer heeft een sterk ondernemingsplan, dan is er een goede kans dat wij te hulp schieten. Bij een positief besluit kan de eigenaar van het bedrijf tot € 25.000 lenen. De rente bedraagt gedurende het eerste jaar slechts 2%, daarna is de rente 5,75% voor de rest van de looptijd van maximaal 48 maanden. Dat is substantieel minder in vergelijking met de reguliere rentetarieven."

Samen startende ondernemers informeren

Martijn Pennekamp, oprichter van ikwordzzper.nl en Het Ondernemerscollectief, is blij met Qredits als nieuwe partner. Hij merkt op dat er 200.000 starters per jaar in Nederland zijn. “Die gaan we samen informeren over de mogelijkheden van microfinanciering, over de e-learnings en tools die Qredits aanbiedt en alles wat er bij het starten van een eigen bedrijf komt kijken. Qredits biedt zelfstandig ondernemers de mogelijkheid om geld te lenen en draagt met inhoudelijke kennis bij aan een gezonde bedrijfsvoering.”

“Dagelijks vinden ondernemers de weg naar ons. Wij luisteren naar hun verhaal en kunnen helpen. Dat maakt Qredits zo uniek. Wij willen én kunnen de tijd nemen om dat persoonlijke gesprek aan te gaan. Dat is juist nu tijdens deze coronacrisis belangrijk”, besluit Elwin Groenevelt.

Grootste niet-bancaire financier voor ondernemers

Qredits heeft sinds de oprichting 11 jaar geleden 25.000 ondernemers gefinancierd voor een totaalbedrag van € 500 miljoen, in Nederland maar ook op de Caribische eilanden. Veruit de meeste van deze ondernemers zijn starters of ondernemers uit het kleinbedrijf. Hiermee is Qredits de grootste niet-bancaire financier voor ondernemers in Nederland.

Terug naar overzicht


 
zzpcoaches.nl is een initiatief van startersplatform ikwordzzper.nl

x

Bedankt voor je interesse in deze download. Wij hebben deze download beschikbaar gesteld via zzpmodelovereenkomsten.nl, je kunt jezelf daar gratis aanmelden, online het model invullen, online ondertekenen en bewaren. Klik hier om jezelf gratis aan te melden.
Volg deze link om het door jouw opgevraagde item in te kunnen zien.

Om een bestand te kunnen downloaden of in te kunnen zien, moet je ingelogd zijn. Login of registreer jezelf gratis!
Log in om de download te openen.
Vul onderstaand jouw mailadres in en ga akkoord met de voorwaarden om jouw download te kunnen openen.
Wij en door ons geselecteerde partners gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we je de beste ervaring op onze website bieden. Als je doorgaat met het gebruik van deze site, gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord bent. akkoord