Ik zoek een coach 

Zo regel je jouw pensioen en AOV in een keer

Veel zzp'ers lopen tegen twee problemen aan: ze sluiten geen AOV af omdat dit vaak te duur is, én ze stellen het opbouwen van pensioen uit. Om beide problemen in één keer op te lossen is BrightPensioen een samenwerking aangegaan met het crowdsurance platform SharePeople.

Via het crowdsurance platform SharePeople delen BrightPensioen leden het risico op arbeidsongeschiktheid onderling met andere Bright leden. Maandelijks zetten ze een bedrag opzij voor eventuele zieken. Is er een lid ziek, dan krijgt hij of zij een maandelijks inkomen, geschonken door de andere leden. Het grootste deel dat niet gebruikt wordt voor giften gaat in de pensioenpot! Hoe handig is dat?

Hoe het werkt

Maandelijks storten deelnemers van BrightPensioen een bedrag op hun eigen aparte Bunq bankrekening: € 120 voor een uitkering van € 2.000 per maand, of € 180 voor een uitkering van € 3.000 per maand. Afhankelijk van het ziektepercentage zijn ze een gedeelte kwijt aan donaties. Bij een verzuimpercentage van 1,5% (het gemiddelde voor zzp'ers) is dit minder dan een kwart van de inleg. Het resterende deel kan automatisch worden belegd bij BrightPensioen. Zo spaar je meteen voor jouw pensioen.

Bij arbeidsongeschiktheid krijg je na twee maanden een uitkering voor een periode van maximaal 24 maanden.

Meer weten? Meld je dan aan voor het webinar van 11 juni 2019 om 20:00 uur. Tijdens dit webinar leggen we uit:

  • Hoe je het risico op arbeidsongeschiktheid via SharePeople kunt delen;
  • Hoe pensioen via BrightPensioen werkt;
  • Hoe de combinatie BrightPensioen – SharePeople werkt;
  • Overige vragen: Hoe werkt het schenken? Hoe werkt het ziekmelden? Hoe voorkom je misbruik? Hoe kun je de niet gebruikte inleg voor je pensioen gebruiken?

Uiteraard is er tijdens het webinar alle gelegenheid tot het stellen van vragen!

Terug naar overzicht

Sjaak Zonneveld

Sjaak Zonneveld is schrijver van het boek ‘Het Nieuwe Werken aan je pensioen’ en commercieel directeur bij BrightPensioen. Volg hem op Twitter: @sjakiez of bekijk zijn website: www.nieuwpensioen.nu.


 
zzpcoaches.nl is een initiatief van startersplatform ikwordzzper.nl

x

Bedankt voor je interesse in deze download. Wij hebben deze download beschikbaar gesteld via zzpmodelovereenkomsten.nl, je kunt jezelf daar gratis aanmelden, online het model invullen, online ondertekenen en bewaren. Klik hier om jezelf gratis aan te melden.
Volg deze link om het door jouw opgevraagde item in te kunnen zien.

Om een bestand te kunnen downloaden of in te kunnen zien, moet je ingelogd zijn. Login of registreer jezelf gratis!
Log in om de download te openen.
Vul onderstaand jouw mailadres in en ga akkoord met de voorwaarden om jouw download te kunnen openen.
Wij en door ons geselecteerde partners gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we je de beste ervaring op onze website bieden. Als je doorgaat met het gebruik van deze site, gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord bent. akkoord