Ik zoek een coach 

Wat zijn de hypotheekmogelijkheden als (startende) zzp'er?

Wat veel oriënterende en startende zzp’ers zich niet realiseren is de gevolgen van de start op de hypotheekmogelijkheden. Een bank of tussenpersoon werkt namelijk met inkomensgegevens welke nodig zijn om de basis van jouw hypotheek te kunnen bepalen. Deze inkomensgegevens zijn niet meer representatief als je net start met een onderneming. Banken kunnen lastig bepalen wat jouw inkomen als zelfstandige is of zal worden. Realiseer je dus dat je eerst een paar jaar flink aan de bak moet om mooie cijfers te kunnen produceren als basis voor een hypotheekaanvraag.

Drie jaar jaarcijfers?

Wat verder meespeelt, is dat het eerste jaar als zzp’er over het algemeen minder winstgevend is als jaar twee of drie. Voordat je dus een volwaardig inkomen kan presenteren aan een bank ben je zo drie jaar verder, dat is ook vaak de regel die een bank hanteert. Veel banken willen pas voor jou aan de slag als je drie volledige jaren kan overleggen.

Er zijn echter uitzonderingen op bovenstaande regels, op mijn site www.ikwordzzper.nl beschrijf ik deze in de zzp kennisbank. Ook lees je hier hoe en wanneer je eventueel wel in aanmerking kunt komen voor een hypotheek, ook al ben je nog geen drie jaar zzp’er.

Bereken het zelf

Hoe berekent een bank jouw inkomen dan? En wat kun je maximaal lenen als je dat inkomen hebt berekend? Hierop krijg je antwoord door hier te klikken.

Veel succes als zzp’er!

Terug naar overzicht

Martijn Pennekamp

Martijn Pennekamp is de oprichter van het startersplatform ikwordzzper.nl en het ledenplatform Het Ondernemerscollectief. Volg hem via Twitter via @ikwordzzper of word fan van zijn Facebook pagina.


 
zzpcoaches.nl is een initiatief van startersplatform ikwordzzper.nl

x

Bedankt voor je interesse in deze download. Wij hebben deze download beschikbaar gesteld via zzpmodelovereenkomsten.nl, je kunt jezelf daar gratis aanmelden, online het model invullen, online ondertekenen en bewaren. Klik hier om jezelf gratis aan te melden.
Volg deze link om het door jouw opgevraagde item in te kunnen zien.

Om een bestand te kunnen downloaden of in te kunnen zien, moet je ingelogd zijn. Login of registreer jezelf gratis!
Log in om de download te openen.
Vul onderstaand jouw mailadres in en ga akkoord met de voorwaarden om jouw download te kunnen openen.
Wij en door ons geselecteerde partners gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we je de beste ervaring op onze website bieden. Als je doorgaat met het gebruik van deze site, gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord bent. akkoord