Ik zoek een coach 

Vakantiegeld als ondernemer

De vakanties staan weer voor de deur. Waar gaat jouw vakantie dit jaar heen? Of ga jij je vakantie nog boeken? In loondienst zijn de meeste mensen voorzien van een extraatje in deze maand, namelijk het vakantiegeld! Voor een ondernemer is deze maand met vakantiegeld niet zo vanzelfsprekend.

Vraag direct vrijblijvend een offerte aan

Het plannen van een vakantie kan hierdoor weleens een financiële uitdaging vormen. Je bent als ondernemer namelijk zelf verantwoordelijk voor een extraatje om je vakantie te boeken. Factoring kan je helpen om dit extraatje te creëren in deze maand. Lees verder hoe factoring jou kan helpen om snel die heerlijke vakantie te boeken!

Vakantiegeld in loondienst

Een persoon in loondienst ontvangt in de periode rond mei/juni vakantiegeld. Vakantiegeld bedraagt vaak een percentage van 8% berekend over het bruto jaarinkomen. Vaak is dit geld een leuk zakcentje wat gebruikt wordt voor het boeken van een vakantie, gereserveerd wordt voor leuke uitjes of wat handig van pas komt bij de renovatie van de tuin die toch wel hard nodig is.. Waar je het ook voor gebruikt het is leuk om iets achter de hand te hebben voor de zomermaanden. Als ondernemer is dit niet vanzelfsprekend, want je moet zelf voor een buffer zorgen.

Vakantiegeld als ondernemer

  • Sparen
    Om als ondernemer zelf voor vakantiegeld te zorgen is plannen het antwoord! Maak berekeningen per opdracht of reserveer per maand een bedrag welke je apart zet als vakantiegeld spaarpot. Als ondernemer fluctueert jouw inkomen, dus het is van belang om een doel te stellen welk bedrag je apart wilt gaan leggen. Als ondernemer heb je het voordeel dat je zelf de keuze hebt welk bedrag je wilt gaan sparen als vakantiegeld.
  • Factoring
    Factoring biedt ook een mogelijkheid om jezelf vakantiegeld uit te betalen, want met behulp van factoring worden jouw facturen direct uit betaalt. Als je een mooie opdracht hebt afgerond en je stuurt de factuur de deur uit dan is er een grote kans dat je moet wachten op een betalingstermijn. Hierdoor kan het zijn dat jouw factuurbedrag pas na 30 dagen of soms wel 60 dagen wordt voldaan, en dat is als de opdrachtgever op tijd betaald! Erg vervelend, want dit kan nét het geld zijn wat je nodig hebt om die mooie aanbieding naar de Franse zon te boeken.

Naast dat je direct jouw factuur betaald krijgt biedt FreelanceFactoring je meerdere voordelen! Bij ons heb je geen omkijken meer naar het debiteurenbeheer, want deze nemen wij voor je over. Daarnaast verzekeren wij jouw facturen tegen het risico op faillissement van jouw debiteur.

Wil je ook snel die vakantie boeken? Neem contact met ons op of vraag direct een vrijblijvende offerte aan!

Terug naar overzicht

Dominique van Maanen

Dominique van Maanen is werkzaam bij FreelanceFactoring als Marketing & communicatie adviseur. Ongeacht de betalingstermijn van jouw opdrachtgever betaalt FreelanceFactoring jouw factuur binnen 24 uur! Meer informatie vind je op www.freelancefactoring.nl.  

Lees hieronder meer blogs van Dominique van Maanen:


 
zzpcoaches.nl is een initiatief van startersplatform ikwordzzper.nl

x

Bedankt voor je interesse in deze download. Wij hebben deze download beschikbaar gesteld via zzpmodelovereenkomsten.nl, je kunt jezelf daar gratis aanmelden, online het model invullen, online ondertekenen en bewaren. Klik hier om jezelf gratis aan te melden.
Volg deze link om het door jouw opgevraagde item in te kunnen zien.

Om een bestand te kunnen downloaden of in te kunnen zien, moet je ingelogd zijn. Login of registreer jezelf gratis!
Log in om de download te openen.
Vul onderstaand jouw mailadres in en ga akkoord met de voorwaarden om jouw download te kunnen openen.
Wij en door ons geselecteerde partners gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we je de beste ervaring op onze website bieden. Als je doorgaat met het gebruik van deze site, gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord bent. akkoord